Mød mig på

FOREDRAG

1 .Til foreninger, menighedsråd, biblioteker eller andet:

Mit liv som ugebladsforfatter

Foredrag om mine 30 år som ugebladsskribent: Hvorfor og hvordan begyndte jeg på det? Skal man altid give læserne, hvad de forventer? Skal det altid ende godt? Har genren overhovedet udviklet sig? Hvem læser det, og sker det kun hos frisøren eller i mosters sommerhus? Og hvorfor skriver jeg nogle gange under pseudonym? Hvor kommer inspirationen fra? Trykker jeg bare på en knap på min computer, hvorefter den spytter en novelle ud?

Gennem årene har jeg i bogstaveligste forstand begået tusindvis af noveller og romanafsnit til de danske ugeblade samt redigeret lige så mange af læsernes egne, virkelige beretninger, og jeg fortæller om mine erfaringer og oplevelser og besvarer gerne spørgsmål.

2. Til skoler eller børnebiblioteker:

Tema: Trilogien Drengehjemmet

Jeg fortæller om, hvordan og hvorfor jeg blev forfatter samt om mit forfatterskab for børn og unge, som indtil videre omfatter 70 bøger – med særlig fokus på min nye trilogi med titelserien Drengehjemmet: Mørke Møder, Kolde Kys Brændte Beviser, som er en spændende, romantisk og creepy historie om Emma, hvis nye hjem i Udkantsdanmark viser sig at have en dramatisk historie, som slet ikke er overstået endnu, selvom stedet har stået tomt længe. Internet er her heller ikke, for ifølge teleteknikeren ligger det i en såkaldt død zone. Hvem er den kønne dreng, Emma ind i mellem møder i mørket? Og hvem er den skræmmende mand, Emmas mor kommer ud for? Nogle gange kan det være svært at sige præcis, hvor inspirationen til mine bøger kommer fra, men med denne ved jeg det helt nøjagtigt, og det er en god historie i sig selv, som jeg gerne vil give videre. Jeg giver mine bedste skrivetips videre, besvarer spørgsmål  og efterlader naturligvis et par signerede eksemplarer af mine nyeste bøger.

3. Til skoler eller børnebiblioteker:

Tema: Gys

Jeg fortæller om, hvordan og hvorfor jeg blev forfatter samt om mit forfatterskab for børn og unge, som indtil videre omfatter 70 bøger, hvoraf mange er gysere. Jeg har en forkærlighed for det uforklarlige, uhyggelige og ikke umiddelbart gennemskuelige, og derfor har jeg ofte haft lyst til at skrive gysere. I fuldt dagslys har jeg selv oplevet noget uforklarligt og lidt uhyggeligt, og det vil jeg gerne fortælle om. I må selv om, hvorvidt I tror på det eller ej … Jeg læser et kort, nyskrevet gys op, besvarer spørgsmål og efterlader naturligvis et par signerede eksemplarer af mine nyeste bøger.

4. Til skoler eller børnebiblioteker:

Dobbeltforedrag med Louise Roholte Dorte Roholte

(kun på Sjælland og Lolland/Falster)

Dorte: Foredrag med fokus på enten trilogien Drengehjemmet eller med temaet gys (se indhold ovenover)

Louise: Jeg har levet af at skrive siden sommeren 2008, men jeg lavede en masse andet inden, for jeg var sikker på, at jeg i hvert fald ikke skulle være forfatter ligesom min mor. Det skulle jeg så pludselig alligevel – og måske har du lyst til at vide, hvorfor jeg skiftede mening? Jeg kan afsløre, at det er en beslutning, jeg aldrig har fortrudt, og jeg synes, jeg har verdens bedste job. I løbet af min forfatterkarriere har jeg udgivet 11 bøger for unge piger og en fantasytrilogien Fire Folk for læsere i alderen 14 år og op. Den handler om fire stammer, der lever adskilt i henholdsvis skovene, ved søerne, i ørkenen eller i bjergene. En evig vinter tvinger dem til at forlade deres levesteder, og de begiver sig ud på en lang og farlig rejse, der fører dem til en ø, hvor årstiderne som det eneste sted på kloden stadig skifter. Stammerne ankommer til øen uafhængigt af hinanden, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Jeg kan holde foredrag med fokus på Fire Folk eller bøger til unge pige.