Mød mig på

MIN TEMAER

Der er bestemte temaer, jeg gerne vender tilbage til igen og igen. Blandt dem er diabetes 1, insulinkrævende sukkersyge, som jeg føler meget for at udbrede mig om kendskabet til, fordi det findes i min nære familie – og fordi der er så grusomt mange misforståelser omkring lige netop den sygdom, hvilket i en krisesituation kan ende med at være ret farligt for den ramte. Jeg har blandt andet skrevet om diabetes 1 i min letlæsningsbog “Et stik til Signe” og i “På eget ansvar”. Derfor er jeg meget glad for, at lige netop “På eget ansvar” i 2014 blev solgt til forlaget Stabenfeldt AB til udgivelse i deres internationale bogklub Girl-It. Det betyder, at bogen i 2014 og 2015 bliver oversat til en lang række sprog og udkommer i forskellige lande som fx Finland og Ungarn. Bedre mulighed for at udbrede mig om det emne kunne jeg ikke ønske mig! Min bog “Skøre Hjerter” skal også senere udkomme i den samme bogklub.

Jeg holder også meget af at skrive noveller med gys og har gjort det mange gange på bl.a. frilæsning.dk, i novellesamlingerne “Ikke noget at være bange for” og “Det ender ikke godt” og i “Blodet på gulvet“ og “Det fremmede i Sally“. Jeg er selv temmelig mørkeræd, hvilket kan være lidt upraktisk, når man som jeg bor på en gård langt ude på landet, hvor der en gadelampe er et særsyn, og hvor der ikke bare er mørkt efter mørkets frembrud, men sort. Hvis bare jeg skal ned at hente posten ved vejen eller krydse gårdspladsen, bevæbner jeg mig med en lommelygte og holder vejret, men alligevel myldrer mit hoved med frygtelige fantasier om alle de skræmmende væsener, der sikkert lurer på mig alle steder, og så jeg har endnu ikke helt besluttet mig for, om jeg skal frygte mest for de levende eller for de unaturlige … hvis de altså findes. Men mange af alle disse overvejelser og gysende tanker er endt med at komme ud gennem mine fingerspidser og er blevet til gyserhistorier.

Mange af mine bøger er letlæsningsbøger, for jeg har også haft ordblindhed tæt inde på livet og ved, hvor vigtigt det er med en god og spændende historie, der kan fange og fastholde læseren, selvom både ord og sætninger er korte. Det er faktisk sværere og mere tidskrævende at skrive en tynd, letlæst børnebog end at skrive en tykkere ungdomsbog, for hvert ord og hver vending må overvejes nøje.

Heste er et andet emne, jeg har skrevet en del om – faktisk hele syv, og igen var det med inspiration fra min egen hverdag og familie. Det startede med letlæsningsbogen “Mette og Mikki”, som blev til en serie på fem bøger, og siden udgav jeg også “Helene hader heste” og en bog med noveller, quiz og fakta om heste, “Lørdagsholdet”. De kan alle findes på det lokale bibliotek. Spænding, kærlighed, forelskelse, diabetes, gys, heste, veninder, venskab, hverdag og noget, som ikke umiddelbart kan forklares – som de evner, pigen Mynte i “Mærkelige Mynthe” besidder. Mynthe blev jeg så optaget af, at det blev til en hel serie på tre bøger, nemlig også “Mere mærkeligt med Mynthe” og “Meget mærkeligt, Mynthe!“. Disse emner er noget af det, jeg kan lide at skrive om, og som jeg glæder mig til at skrive meget mere om. Plus en hel masse andet, naturligvis.